Smażone szparagi z boczkiem i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezon na szparagi w pełni więc polecam pyszne danie ze szparagami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szparagi zielone 500 g,
    boczek 200 g,
    twaróg 200 g,
    sól,
    pieprz,
    masło,

Smażone szparagi z boczkiem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z łyżeczką, soli i cukru oraz odrobiną masła zagotować. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i przełożyć do garnka z gotującą się wodą. Gotować 2 minuty. Szparagi wyjąć i pokroić na mniejsze kawałki. Boczek pokroić w kostkę i wytopić tłuszcz, dodać szparagi i chwilę razem smażyć, następnie dodać pokruszony twaróg, sól i pieprz. Całość energicznie wymieszać i od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy