smażony łosoś w ziołach

0 (0 ocen)

AROMAT TYCH ZIÓŁ DODAJE SZCZEGÓLNEGO SMAKU

Składniki:

  • ŚWIEŻE DZWONKI ŁOSOSIA ,,SOK Z CYTRYNY ,,ZIOŁA PROWANSALSKIE ,,PRZYPRAWA WARZYWNA KUCHAREK,,TROCHĘ MĄKI I TROCHĘ BUŁKI MIELONEJ ,,JAJKO ,OLEJ

Smażony łosoś w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. UMYTE DWONKI ŁOSOSIA SKROPIĆ SOKIEM Z CYTRYNY ,,JAJKO ROZMIESZAĆ WIDELCEM NA TALERZU ,,DODAC PRZYPRAWĘ WARZYWNĄ I ZOŁA PROWANSALSKIE,TO DOKŁADNIE ROZMIESZAĆ ,,NA TALERZ PŁASKI WSYPAĆ TROCHĘ MĄKI I TROCHĘ MIELONEJ BUŁKI I TO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ ROZGRZAĆ NA PATENI OLEJ ,WKŁADĆ DZWONEK ŁOSOSIA DO JAJKA I OBTOCZYĆ W MĄCE I NA MAŁYM OGNIU SMAŻYĆ Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR

Porady

DO USMAŻONEGO ŁOSOSIA DODAŁAM ,POMIDORKA ,NA NIM CZERWONĄ CEBULKĘ , I CIENKI MAŁY PLASTEREK CZOSNYKU ,,BARDO DOBRY JEST Z KISZONYM OGÓRKIEM ,

Komentarze

Podobne przepisy