Śmietankowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Żółtka, wodę, cukier, cukier waniliowy oraz sól zmiksować na puszystą masę, a następnie dodać mąkę z proszkiem. Zmiksować na jednolitą masę. Następnie ubić z białek pianę na sztywno. Dodać do masy i bardzo delikatnie wymieszać .
Piec ok. 25min.
Po upieczeniu zwinąć w roladę i odstawić do ostygnięcia.
Śmietanę ubijamy, mieszamy z cukrem i śmietan-fiksami.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do stężenia. Roladę odwijamy, smarujemy 3/4 kremu (resztę kremu odkładamy),
Wzdłuż dłuższego brzegu biszkopta wykładamy szeroki pas kawałków stężałej galaretki. Ciasto zwijamy w roladę. Resztą galaretki i kremu dekorujemy ciasto. Schładzamy.
Komentarze