Śmietankowe pucharki z colą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń:
Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru. Przełożyć do pucharków i poczekać do ostygnięcia.
2.Pianka z colą:
Galaretkę rozpuścić wg. przepisu na opakowaniu. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć mikserem z cukrem, po czym powoli dolewać tężejącą galaretkę ciągle miksując. Do powstałej masy dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Masę rozlać do pucharków. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Udekorować bitą śmietaną i wiórkami startej czekolady.
Porady
Po rozlaniu do pucharków pianki z colą część galaretki powinna oddzielić się od piany, w ten sposób powstanie trójbarwny deser.
Komentarze