Śmietankowo-serowy tort-serduszko dla "dwojga" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę ubić zgodnie z przepisem z zagęstnikiem i cukrem pudrem, dodać serek i ubić razem ze śmietaną. Dno tortownicy- serduszko wyłożyć biszkoptami nasączonymi kawą z rumem, wyłożyć część masy śmietanowo-serowej. Przykryć warstwą biszkoptów, znów warstwa śmietanowa. Dalej warstwa biszkoptów i przykryć wierzch białą warstwą. Brzegi serduszka wysypać drobnymi kawałkami orzechów. Zalać gęstniejącą galaretką(3/4 szklanki wody). Odstawić na 12 godzin. Po zastygnięciu wyjąć delikatnie torcik z formy, wyrównać brzegi i udekorować orzechami. Torcik podawać z aromatyczną herbatką z serduszkami lub kawą.Wszystkie warstwy biszkoptów muszą być lekko nasączone.
2.Torcik jest puszysty, lekki oraz pyszny. To wspaniałe ciacho dla "dwojga" nie tylko na "Walentynki" ale również na różne uroczystości rodzinne.
Komentarze