Śmietanowa jajecznica ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Świeży szpinak, dobrej jakości jajka to podstawa prostej w przygotowaniu ale niezwykłej w smaku jajecznicy. Dla mnie jedna z podstawowych pozycji w śniadaniu mistrzów.

Składniki:

  • 4 jajka (najlepiej chów 0 lub 1)
    garść świeżego szpinaku
    łyżeczka masła
    łyżka kwaśnej śmietany 18%
    1 dymka ze szczypiorem
    sól, pieprz

Śmietanowa jajecznica ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dymkę kroimy drobno, smażymy na maśle. Dodajemy szpinak, śmietanę, sól i pieprz. Jak lekko z miękkie wbijamy jajka, mieszamy do ulubionego ścięcie jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy