Soczewica po hiszpańsku

0 (0 ocen)

  • 35 min

To proste,a zarazem smaczne danie. Soczewica pasuje do ptysi wytrawnych.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 opakowanie soczewicy czerwonej
    2 -3 cebule
    czosnek
    Przecier pomidorowy lub pomidory pokrojone w kostkę
    tłuszcz z np.żeberek
    3 sztuki listka laurowego
    ziele angielskie
    gożdziki-3 sztuki
    sól
    pieprz

Soczewica po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soczewica po hiszpańsku 1. 1/ Do garnka z wodą daj sól,pieprz,listek laurowy,gożdziki.Przyprawy podgotuj chwilę i dodaj całe opakowanie soczewicy.
    2/Na patelni z tłuszczem po np.żeberkach daj pokrojoną w kostkę cebulę z odrobiną soli,czosnek, miękką soczewicę.
    3/Na końcu dodaj przecier pomidorowy(jeżeli potrawa jest za gęsta dodaj wodę) lub pokrojone pomidory
    4/Dopraw wszystko do smaku
    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy