To proste,a zarazem smaczne danie. Soczewica pasuje do ptysi wytrawnych.
35 min
Składniki:
1 opakowanie soczewicy czerwonej
2 -3 cebule
czosnek
Przecier pomidorowy lub pomidory pokrojone w kostkę
tłuszcz z np.żeberek
3 sztuki listka laurowego
ziele angielskie
gożdziki-3 sztuki
sól
pieprz
Soczewica po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1/ Do garnka z wodą daj sól,pieprz,listek laurowy,gożdziki.Przyprawy podgotuj chwilę i dodaj całe opakowanie soczewicy.
2/Na patelni z tłuszczem po np.żeberkach daj pokrojoną w kostkę cebulę z odrobiną soli,czosnek, miękką soczewicę.
3/Na końcu dodaj przecier pomidorowy(jeżeli potrawa jest za gęsta dodaj wodę) lub pokrojone pomidory
4/Dopraw wszystko do smaku
Smacznego!!!
Komentarze