Sorbet arbuzowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Najlepszy na upalne dni lata:)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - arbuz: 2 kilogramy
    - cukier: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżka

Sorbet arbuzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sorbet arbuzowy 1. Wypestkować arbuza. Pokroić w małe kawałki. Włożyć do miksera i zmiksować na jednolitą masę. Dodać cukier i jak kto lubi kwaśniejszy deser to sok z cytryny. Po zmiksowaniu przełożyć do niezbyt wysokiego naczynia i wstawić do lodówki. Zamrozić. Ponownie przełożyć do miksera i zmiksować. Czynność powtórzyć dwukrotnie. Nie mrozić zbyt mocno.
    Wyłożyć na miseczki do lodów. Udekorować zielonymi listkami mięty lub melisy oraz innymi dodatkami wg własnej koncepcji i natychmiast podawać.

Komentarze

Podobne przepisy