Sorbet truskawkowy z sokiem wiśniowym

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Letnie wieczory przy stole - deser.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - mus truskawkowy: 1 szklanka
    - sok wiśniowy: 3 łyżki
    - liście świeżej mięty (do dekoracji): 3 sztuki

Sorbet truskawkowy z sokiem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować mus: truskawki wraz z cukrem (do smaku) zmiksować blenderem. Mus zamrozić. W trakcie mrożenia kilkakrotnie przemieszać go łyżką. Mrożenie musi potrwać kilka godzin.
  • 2. Uwagi:

    1. Do czasu przygotownia nie został wliczony czas mrożenia musu.

    2. Proporcje podane są do przygotowania deseru dla jednej osoby. W zależności od liczby gości należy je odpowiednio zwiększyć.
  • 3. Zmrożony mus nałożyć łyżką do lodów do miseczki deserowej. Polać sokiem wiśniowym. Udekorować listkami świeżej mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy