sos kurkowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszny i aromatyczny

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    kurki mrożone lub świeże
    masło
    pokrojona w kostkę cebula
    śmietanka 30%
    sól
    pieprz
    koperek

Sos kurkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim pocięta w kosteczkę cebulę. Kiedy cebula się podsmażyła dodajemy grzyby. Lekko wszystko razem podsmażamy (delikatnie mieszając). Wlewamy śmietankę do grzybów na patelni i mieszamy. Następnie wszystko razem smażymy   Śmietana musi się zredukować, tak żeby powstał sos. Doprawiamy solą i pieprzem, Na koniec dodajemy dużo posiekanego koperku 

Porady

sos podajemy z makaronem lub ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy