Sos kurkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kurek w tym sezonie mnóstwo, więc koniecznie trzeba przygotować sosik. 

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g odgotowanych kurek
    1 średnia cebula
    1 mały kubeczek śmietany kremówki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka masła
    sól, pieprz

Sos kurkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać grzyby i podsmażyć 2 minuty. Całość zalać śmietaną, popieprzyć i smażyć aż sos się zredukuje. Na koniec dodać natkę pietruszki i posolić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy