Sos mięsno kalafiorowy

0 (0 ocen)

Musiałam ugotować na obiad coś na szybko z tego co akurat miałam w lodówce. Nie przypuszczałam, że ten sos okaże się taki dobry:)

Składniki:


  • 30 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 duża cebula
    kilka dużych różyczek kalafiora
    żółta papryka
    1/3 szkl keczupu
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    natka pietruszki
    majeranek
    sól, pieprz, papryka ostra, kucharek do smaku
    3 łyżki oleju

Sos mięsno kalafiorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać mięso i chwilę przesmażyć. Do mięsa dodać drobno pokrojony kalafior i paprykę pokrojoną w paseczki. Całość zalać ok 0,5 l wody i dusić do miękkości. Gdy warzywa będą mięknąć wlewamy keczup i przyprawiamy. Po ok 10 minutach wsypujemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy