sos z kurek

0 (0 ocen)

  • 1 min

ulubione danie męża

  • 1 min

Składniki:


  • 50 dkg kabaczka,
    25 dkg kurki,
    1,5 l bulion drobiowy,
    50 dkg schabu
    4 łyż. śmietana,
    sól, pieprz
    3 łyz olej
    maggi

Sos z kurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obrać i pokroić. Kabaczka obrać przekroić na pól oczyścić i poseikać w plastry. Na patelni rozgrzać łyż oleju usmażyć z nim cukinię ok 5 min. W rondlu zagotować bulion. Dodać podsmażoną cukinię i gotowac do miękkości. Po ugotowaniu zmiksować Dodać przyprawy. Na patelni dodać pozostały olej i usmażyć grzyby oraz pokrojone w kostke mieśo dusimy do miekosci . Przyprawić solą i pieprzem . Gotową zupę zabielić smietaną i dodać uduszoen mieso z grzybami.

Porady

jeśli ktoś lubi cebulę mozemy dodać do mięsa i grzybów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy