Spagetti słodko-kwaśne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie szybkie i łatwe do zrobienia

  • 60 min

Składniki:

  • Opakowanie makaronu spagetti, 0.5 kg mięsa mielonego, olej, papryka żółta, papryka czerwona, oregano, cebula, 2 krążki ananasa, papryka słodka, 3 łyżki smietany kawśnej, 3 łyżki maki, 0.5 szkl. ketchupu, słoiczek przecieru pomidorowego z pudliszki, 2 kostki rosołowe, przyprawa uniwersalna, sól, pieprz, 3 szkl. wody

Spagetti słodko-kwaśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso użyłam wieprzowo-wołowe 1. Cebule podsmażamy na oleju, dodajemy mięso i dusimy ok 10 minut. Dodajemy papryki, i jeszcze chwile podsmażamy na koniec dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę, dodajemy wodę i kostki rosołowe. Doprawiamy według smaku+ ketchup. Na koniec podbijamy rozrobioną śmietaną z przecierem pomidorowym i wodą, zagęszczamy. zostawiamy na ogniu przez ok 5 min. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Porady

Można dodać dwa ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy