1.W garnku rozgrzewamy oliwę.Wrzucamy rozgniecony czosnek i mieszając podsmażamy.Dodajemy mięso mielone.Co jakiś czas mieszamy aby nie przywarło do dna.Dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę i koncentrat pomidorowy.Podlewamy wodą (około 1/4 szklanki).Doprowadzamy do wrzenia,zmniejszamy gaz i dusimy na małym ogniu do czasu,aż sos nie odparuje.U mnie to trwa około 30 minut.Pamiętajmy o przemieszaniu co jakiś czas sosu.W tym czasie dodajemy przyprawy i posiekana bazylię.Ilość przypraw zależy od naszych upodobań.Ja dodatkowo dodałam ostry sos extra hot piri piri,bo lubimy ostre potrawy.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu,oczywiście aldente.Gorący makaron polewamy przygotowanym sosem,posypujemy startym parmezanem i ozdabiamy bazylią.
Komentarze