Spaghetti

0 (0 ocen)

  • 60 min

ulubione danie z dzieciństwa

  • 60 min

Składniki:

  • makaron
    1 szkl wody przegotowanej
    0,5 kg zmielonej łopatki
    pomidor
    1/2 papryki czerwonej i żółtej (można dać zieloną też)
    1 cebula
    pieczarki
    przecier pomidorowy
    ser żółty- starty
    fasolka czerwona
    3 łyżki śmietany
    sól, pieprz
    bazylia, oregano
    odrobina przyprawy do gyrosa

Spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    Mięso wrzucamy na patelnię, smażymy.
    Cebulę obieramy, kroimy w plastry, smażymy.
    Pieczarki obieramy, kroimy, zalewamy 1/4 szkl wody gotujemy aż woda odparuje, Podsmażamy lekko na maśle.
    Fasolkę odsączamy na sitku.
    Wszystko dodajemy do mięsa, zalewamy 1/4 szkl wody, chwilę gotujemy dodajemy przecier, śmietanę. Doprawiamy.

    Makaron wykładamy na talerz następnie sos i starty żółty ser.


    Smacznego!

Porady

można dodać ostrej papryczki, jeżeli ktoś lubi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy