Spaghetti a'la carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzej piekarnik do 200 st.
2.Posiekaj czosnek, a następnie do naczynia żaroodpornego wlej oliwę i dodaj czosnek.
3.Boczek pokrój w kostkę, dodaj do naczynia (wymieszaj rękoma, aby oliwa pokryła dokładnie boczek) i wstaw do piekarnika.
4.W czasie kiedy boczek się piecze, wstaw wodę na makaron i gotuj zgodnie z instrukcją. (al dente)
5.Po ugotowaniu, odcedź makaron i zachowaj 3/4 szklanki wody z gotowania.
6.Kiedy boczek się zrumieni wyjmij naczynie, dodaj makaron i wymieszaj, a jeśli to potrzebne, dodaj trochę wody z gotowania i wstaw jeszcze do piekarnika.
7.Po kilku minutach wyciągnij naczynie z makaronem, wymieszaj go ze śmietaną i podawaj z posiekaną pietruszką.
Komentarze