Spaghetti aglio e oglio

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • -50 dag spaghetti
    -6 ząbków czosnku
    -1/3 szklanki oliwy z oliwek
    -natka pietruszki
    -parmezan
    -sól
    -pieprz

Spaghetti aglio e oglio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekany czosnek, podsmażamy go na małym ogniu, ciągle mieszając. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i wrzucamy na patelnię z czosnkiem. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Wykładamy na talerze. Posypujemy drobno pokrojoną natką i startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy