Spaghetti nero

0 (0 ocen)

  • 5 min

Szybka i smaczna potrawa właściwie z niczego.

  • 5 min

Składniki:

  • Makaron spaghetti nero barwiony atramentem z kałamarnicy 250 gr
    Czosnek pół główki
    Oliwa pół szklanki
    Papryczka chili suszona 1 szt

Spaghetti nero - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od wstawienia na gaz dużej ilości wody w dużym garnku. Gotujemy wodę z łyżeczka soli i łyżką oliwy.
  • 2. Kroimy obrany czosnek w drobną kostkę.
    Następnie kroimy calą papryczke tez drobno. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy czosnek i papryczke. Podsmazamy do momentu aż czosnek lekko się zarumieni. Sciagamy z gazu.
  • 3. Do wrzątku wrzucamy makaron i gotujemy al dente.
  • 4. Odcedzony makaron wrzucamy do przygotowanej oliwy z czosnkiem i papryczką. Mieszamy iodrazu podajemy na gorąco. Smacznego!

Porady

Kluczem do tego dania jest odpowiedni makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy