Tagiatelle al nero di sepia

0 (0 ocen)

  • 50 min

Fantastyczny kontrast – czarne tagiatelle, czerwona papryczka chili, biały czosnek, odrobina zielonej natki pietruszki i lekko pomarańczowe krewetki. Do tego kieliszek schłodzonego białego wina. Poezja smaku…

  • 50 min

Składniki:

  • 200 g tagiatelle al nero di sepia
    150 g mrożonych krewetek
    1 nieduża papryczka chili
    4-5 ząbków czosnku
    100 ml białego wina
    2-3 łyżki śmietany 18%
    szczypta soli morskiej
    świeżo mielony pieprz
    1-2 łyżki natki pietruszki
    1-2 łyżki masła

Tagiatelle al nero di sepia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy drobno posiekane czosnek i chili. Po chwili wrzucamy krewetki, mieszamy całość, podlewamy winem. Gdy wino się zagrzeje dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron mieszamy z sosem i posypujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy