Spaghetti resztkowe

0 (0 ocen)

Sposób na wykorzystanie resztek wędlin i warzyw z lodówki :)

Składniki:

  • na 2 osoby:
    200 g. makaronu spaghetti
    4 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki wody
    6 plastrów dowolnej szynki
    2 ogórki konserwowe
    1 cebula
    2 łyżki tartego sera żółtego
    sól , pieprz
    słodka papryka
    chili
    olej do smażenia

Spaghetti resztkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na odrobinie oleju.
    W tym czasie makaron gotujemy wg.przepisu na opakowaniu z odrobiną oleju i soli, odcedzamy , przelewamy zimną wodą.
    Do podsmażonej szynki z cebulą dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz przecier pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawami , dusimy chwilkę. Na patelnię wkładamy makaron , mieszamy by sos obkleił każdą nitkę. Rozkładamy na talerze , posypujemy serem żółtym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy