Spaghetti szpinakowo-łososiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w osolonej wodzie.
W trakcie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy pozostałe składniki.
2.Liście szpinaku smażymy do miękkości na maśle. Całość doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem.
Łososia myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Tak przygotowanego kroimy w kostkę. Smażymy na oleju doprawiając tymiankiem.
3.Ugotowane ziemniaki odcedzamy i przeciskamy przez maszynkę do mięsa formując „ziemniaczane spaghetti”. (Dodatkowo można przyprawić ziemniaki).
Gotowe liście szpinakowe wykładamy na „ziemniaczany makaron”.
Kostkami łososia posypujemy szpinak.
Całość dekorujemy koperkiem oraz plasterkiem cytryny.
Komentarze