Spaghetti z parówkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię włoską kuchnię. Urozmaicam przepisy, aby stworzyć smaczne potrawy dla mojej rodziny.

Składniki:

  • ● 40 dag makaronu
    ● 2 duże cebule
    ● duża marchewka
    ● 3 parówki wieprzowe
    ● 2 łyżki keczupu
    ● natka pietruszki
    ● kilka listków bazylii
    ● oregano
    ● tymianek
    ● liść laurowy
    ● ziele angielskie
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej
    ● 3 łyżki przecieru pomidorowego
    ● sól

Spaghetti z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i ścieramy
    na tarce. Cebulę obieramy
    i kroimy w dużą kostkę. W garnku rozgrzewamy olej.
    Wsypujemy cebulę, marchewkę,
    ziele angielskie, liść laurowy
    i przyprawa uniwersalna i dusimy ok. 7 minut.
    Parówki kroimy w talarki
    i dodajemy do warzyw.
  • 2. Natkę i bazylię myjemy
    i siekamy. Mieszamy z tymiankiem,
    oregano, przecierem
    i keczupem. Przekładamy do
    garnka z warzywami i gotujemy
    ok. 5 minut na małym ogniu.
  • 3. Makaron gotujemy al dente
    w osolonym wrzątku z odrobiną
    oleju. Odcedzamy. Podajemy
    na gorąco z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy