Spaghetti z patelni

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne spaghetti przygotowane w patelni. Makaron gotowany w sosie idealnie się z nim połączy. Polecam.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża marchewka,
    1 średnia pietruszka,
    1 średnia cebula,
    około 2 szklanek wody,
    300 g dowolnej kiełbasy,
    4 łyżki koncentratu pomidorowego,
    5 płatów papryki konserwowej,
    sól i pieprz do smaku,
    szczypta ostrej papryki,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    szczypta kurkumy,
    1 łyżka oregano,
    1 łyżka bazylii,
    400 g makaronu spaghetti.

Spaghetti z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy,myjemy i kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w kostkę.
    Na dużą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy warzywa i kiełbasę, chwilkę smażymy, zalewamy wodą i dusimy około 5 minut.
    Paprykę konserwową kroimy w kostkę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę i przyprawy.
    Dodajemy surowy makaron. Przykrywamy pokrywką i gotujemy około 20 minut. Od czasu do czasu mieszając.

    Danie gotowe.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy użyć innego makaronu np świderki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy