Spolszczona chińszczyzna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Młode warzywa po chińsku z kiełbasą polską

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty czerwonej
    3 marchewki
    2 młode cebule
    1 kalarepka
    2 kiełbasy polskie pieczone
    makaron chiński noodles 150 g
    olej
    sos sojowy, ocet ryżowy, sos chilli z cytryną
    płatki chilli
    sól

Spolszczona chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • spolszczona chińszczyzna 1. Marchewkę i kalarepę obrać, pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kiełbasę pokroić w słupki tej samej wielkości co kalarepę i marchew.
  • spolszczona chińszczyzna 2. Kapustę poszatkować. Na patelni rozgrzać niedużą ilość oleju, wrzucić kiełbasę z cebulą. Chwilkę podsmażyć, dodać warzywa. Skropić octem ryżowym, dodać sos sojowy, sos chilli i posypać płatkami chilli. Porządnie zamieszać.
  • spolszczona chińszczyzna 3. Smażyć na średnim ogniu aż warzywa będą miękkie ale nie stracą całkiem chrupkości. Pod koniec posmakować i ewentualnie dodać soli lub któregoś z sosów. Makaron zalać wrzątkiem, posolić i odczekać 4 minuty, odcedzić. Połączyć z warzywami. Smacznego:-)

Notka redakcyjna

PP_10-2013

Komentarze

Podobne przepisy