Spolszczona Tapenada

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tak to jest że nie zawsze mamy kapary czy anchois , ale mamy ochotę na ostrzejszą pastę .To jest moja propozycja.

  • 10 min

Składniki:

  • 150 g czarnych oliwek bez pestek
    40 g fileta śledziowego w oleju
    2 ząbki czosnku
    spora garść natki pietruszki
    2 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki zmielonego chili
    mielony pieprz

Spolszczona tapenada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wkładamy do blendera, mieszamy do uzyskania dość jednolitej konsystencji.
    Przekładamy do szklanego pojemnika.
    Spokojnie możemy używać nawet nastęrnego dnia, albo i dłużej o ile coś zostanie.

Komentarze

Podobne przepisy