Strudel z sosem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię ciasto francuskie. To danie to mój pomysł.

Składniki:

  • ● op. ciasta francuskiego
    ● po 15 dag wędliny i startego żółtego sera
    ● cebula
    ● po łyżce keczupu i majonezu
    ● szczypiorek
    ● 2 łyżki śmietany 12-proc.
    ● sól
    ● pieprz
    ● zioła do sałatek

    Sos czosnkowy:
    4 ząbki czosnku
    ● 4 łyżki śmietany 12-proc.
    ● 2 łyżki majonezu
    ● po łyżeczce suszonej bazylii, oregano, koperku, natki pietruszki
    ● sól
    ● pieprz. Oraz: kilka plastrów żółtego sera

Strudel z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędlinę kroimy w kostkę, cebulę i szczypiorek siekamy. Mieszamy ze śmietaną, serem i majonezem. Doprawiamy.
  • 2. Ciasto rozwijamy, przykrywamy nadzieniem i zwijamy. Smarujemy keczupem, układamy plastry sera. Pieczemy ok. 25 minut w 220 °C.
  • 3. Składniki sosu mieszamy, odstawiamy na 15 minut. Upieczony strudel kroimy
    w plastry i polewamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy