Suflet krewetkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozpuszczamy 25 g masła. Krewetki oczyszczone skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pikantną mieszanką przypraw. Krewetki przekładamy na patelnię i smażymy kilka minut. Pod koniec smażenia dodajemy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią.
2.W osobnym rondelku roztapiamy 25 g masła. Dodajemy mąkę intensywnie mieszając i trzymamy 1 minutę. Zdejmujemy z ognia ciągle mieszając i dodajemy stopniowo mleko i ponownie dajemy na gaz. Mieszamy aż sos zgęstnieje.
3.Krewetki rozdrabniamy w szatkownicy Triblade razem z 3 gałązkami koperku i wlewamy do nich sos i dodajemy żółtka jajek.
Białka ubijamy z szczyptą soli trzepaczką Triblade i następnie delikatnie mieszamy z resztą masy.
Komentarze