Surowka Coleslaw

0 (0 ocen)

  • 15 min

Surowka najsmaczniejsza jest po kilku godzinach spędzonych w lodówce, a podawać ją mozna do skrzydełek, udek, nuggetsów, jako samodzielne danie lub po prostu do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 mala glowka bialej kapusty
    - dwie marchewki
    - dwie duze cebule
    - natka pietruszki
    - majonez
    - dwie lyzki musztardy
    - cukier
    - ocet
    - cukier
    - sol
    - pieprz

Surowka coleslaw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05iiatq 1. Biala kapuste szatkujemy i wrzucamy do miski, marchewke obieramy i scieramy na najgrusbszych oczkach tarrki, dodajemy pokrojona w drobna kostke cebule i posiekana natke pietruszki. Dodajemy cztery duze lyzki majonezu, mala lyzeczke cukru, dwie lyzki musztardy. Dokladnie mieszamy i dodajemy odrobine octu aby surowka nabrala kwaskowosci. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku i wstawiamy do lodowki na kilka godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy