Surowka najsmaczniejsza jest po kilku godzinach spędzonych w lodówce, a podawać ją mozna do skrzydełek, udek, nuggetsów, jako samodzielne danie lub po prostu do obiadu.
15 min
Składniki:
- 1 mala glowka bialej kapusty
- dwie marchewki
- dwie duze cebule
- natka pietruszki
- majonez
- dwie lyzki musztardy
- cukier
- ocet
- cukier
- sol
- pieprz
Surowka coleslaw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biala kapuste szatkujemy i wrzucamy do miski, marchewke obieramy i scieramy na najgrusbszych oczkach tarrki, dodajemy pokrojona w drobna kostke cebule i posiekana natke pietruszki. Dodajemy cztery duze lyzki majonezu, mala lyzeczke cukru, dwie lyzki musztardy. Dokladnie mieszamy i dodajemy odrobine octu aby surowka nabrala kwaskowosci. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku i wstawiamy do lodowki na kilka godzin.
Komentarze