Surówka kapuściano paprykowa

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Moc witamin w surówce.........

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta biała: 1 kilogram
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - posiekana natka pietruszki: 2 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 4 szczypty
    - ocet winny: 1 łyżka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - olej lub oliwa: 4 łyżki

Surówka kapuściano paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
    Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
    Kapustę poszatkować.
    Natkę umyć, osuszyć i pokroić.
    Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut.
    Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy