Surówka z kapustą pekińską i kukurydzą

0 (0 ocen)

szybka i bardzo smaczna

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 żółta papryka
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 pęczek koperku
    sok z 0,5 cytryny
    4 łyżki cukru
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku

Surówka z kapustą pekińską i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską poszatkować. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Koperek opłukać i poszatkować. Kapustę, paprykę, kukurydzę, koperek, sok z cytryny, cukier i majonez przełożyć do miski. Doprawić do smaku solą i wszystko razem dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy