Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę do obiadu. Sałatkę przygotowałam z ogórków i rzodkiewek z dodatkiem kwaśnej śmietany. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 zielonego ogórka
    5 dużych rzodkiewek
    100 gram kwaśnej śmietany
    sól
    pieprz

Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa 1. Ogórki myjemy i wycieramy, obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Pokrojone ogórki przekładamy do miski i posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy. Rzodkiewki odrywamy od liści i myjemy, osuszamy i odcinamy końcówki i kroimy w półplasterki. Z ogórków zlewamy płyn i dodajemy pokrojone rzodkiewki oraz kwaśną śmietanę, przyprawy i mieszamy. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno i dekorujemy sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy