Surówka ogórkowo-rzodkiewkowa z rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 20 min

posialiśmy rzeżuchę, by udekorować Wielkanocny stół a : Rzeżucha ma właściwości zdrowotne i kosmetyczne. Jest źródłem potrzebnych naszemu organizmowi witamin - zwłaszcza witaminy C oraz mikroelementów.

  • 20 min

Składniki:

  • 0górek zielony 1-2 szt.
    Rzodkiewki 6-10 szt.
    Cebula 1 szt
    czosnek wyciśnięty z 2 ząbków
    Rzeżucha 3-4 łyżki posiekanej rzeżuchy
    jogurt gęsty (proponuję firmy Zott lub Bakoma)
    sól, pieprz biały mielony, papryka ostra w proszku

Surówka ogórkowo-rzodkiewkowa z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1c3g5t3 1. Ogórek zielony i rzodkiewkę pokroić w plastry, posolić a następnie odcisnąć z wody
  • image-1puw57g 2. dodać przyprawy, rzeżuchę
  • image-16u973v 3. dodać jogurt i wszystko dokładnie ze sobą wymieszać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy