Surówka resztkowa na kwaśno

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Surówka zrobiona z "resztek" z lodówki - wyszła pyszna. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryb lub mięsa.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta biała - kawałek (ok 150g)
    Sól
    Marchew - 1szt
    Ogórek konserwowy - 1szt
    Ogórek kiszony - 2szt
    Marynowane pieczarki - 1/2 słoika (ok 100g)
    Olej - 1 łyżka
    Cukier - 1 łyżeczka
    Przyprawy:
    chilli, bazylia, pieprz

Surówka resztkowa na kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka resztkowa na kwaśno 1. Kapustę szatkujemy drobno, zasypujemy odrobiną szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut.

    Marchew i ogórki ścieramy na tarce. Pieczarki kroimy drobno.
    Kapustę odciskamy z nadmiaru wody i mieszamy z resztą warzyw.
    Dodajemy olej, cukier i przyprawiamy do smaku.

    Podajemy po schłodzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy