Surówka wiosenna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna,szybka i mało kaloryczna suróweczka do obiadu lub do samego zajadania:)

  • 30 min

Składniki:

  • Rzodkiewka 2 pęczki
    • Ogórek gruntowy
    • Por około 20 cm biała część
    • Jabłko średnie
    • Cebulka dymka 1 szt.
    • śmietana 12% 3 łyżki lub jogurt naturalny
    • sól ,pieprz do smaku

Surówka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2ajho1a 1. Umyte warzywa kroimy w talarki lub kostkę.Jabłko ucieramy na grubym oczku tarła.
    Pokrojone warzywa solimy łyżeczką soli,odstawiamy by puściły nadmiar soku.
    Sok odlewamy po 15 min.i doprawiamy do smaku śmietaną lub jogurtem i pieprzem.
    Surówka wspaniale nadaje się do mięsa, do obiadu lub do kanapek.
  • image-0tdw3f3 2. Zycze smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy