Surówka z białej rzodkwi i koperku

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Być może zapach nie zachęca, jednak walory smakowe tej surówki są niesamowite dla podniebienia. Bardzo prosta w przygotowaniu, idealna do mięs pieczonych lub smażonych. A i samą można podjadać.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g białej rzodkwi
    3 łyżki koperku
    1 łyżka śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz

Surówka z białej rzodkwi i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z białej rzodkwi i koperku 1. Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Koperek siekamy.
    Warzywa łączymy z majonezem i śmietaną, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy