Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do obiadu jak znalazł!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    10 szt. pomidorków koktajlowych
    1 sałata rzymska
    2 szalotki
    2 papryki szpiczaste
    100 ml oliwy z oliwek
    1 łyżka suszonej bazylii
    1 łyżeczka musztardy Ślonski Zygmunt
    sól, pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu 1. Sałaty siekamy.
    Pomidorki kroimy na ćwiartki.
    Szalotki kroimy w piórka.
    Papryki kroimy tak, jak lubimy.
    Do oliwy dodajemy musztardę i bazylię, mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą, schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy