Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przedstawiam dzisiaj prostą i szybką przystawkę do obiadu, czyli surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy i czerwonej cebuli. Jest to ulubiona surówka mojej córki Natalii :-). Wszyscy domownicy bardzo ją lubią i często gości na naszym stole, zachęcam do przygotowania!

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 dużej kapusty pekińskiej lub 1 mała
    1 czerwona cebula
    puszka kukurydzy
    3 łyżki majonezu lub jogurtu
    sól, pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno poszatkować, włożyć do większej miski, posolić. Kapusta powinna zmięknąć.

    W międzyczasie odsączyć kukurydzę z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Do kapusty dodać cebulę i kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i wszystko wymieszać. Dodać majonez lub jogurt, wymieszać dokładnie i odstawić na minimum pół godziny, żeby surówka się przegryzła. Gotowe, można zajadać :-).

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy