Surówka z Kwaszonej Kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pełna witaminy C, jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie w diecie.

  • 10 min

Składniki:

  • 500 g kwaszonej kapusty
    2 jabłka
    2 marchewki
    0,5 małej cebuli
    pęczek pietruszki
    pieprz, sól, cukier, olej

Surówka z kwaszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z wody i kroimy na mniejsze części. Marchewkę i jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach, a obraną cebulę ścieramy na drobnych oczkach. Pietruszkę opłukujemy i siekamy. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem, solą i cukrem. Skrapiamy odrobiną oleju, by nie była wysuszona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy