Surówka z pekinki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna surówka z dodatkiem czerwonej cebuli, papryki i ogórków kiszonych.
Polecam szczególnie do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
    pół średniej czerwonej cebuli
    1/4 dużej czerwonej papryki
    3 średnie kiszone ogórki
    1 łyżka oleju
    2 łyżki soku z kiszonych ogórków
    sól
    pieprz
    cukier

Surówka z pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pekinki 1. Od kapusty oddzielamy liście i myjemy, przekładamy na cedzak, aby ociekła z wody. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w drobną kosteczkę.

    Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, a kiszone ogórki w talarki. Kapustę kroimy i przekładamy do miski. Wkładamy cebulę, paprykę, ogórki. Dodajemy do smaku sól, pieprz, cukier, olej i sok z kiszonych ogórków.

    Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy