Surówka z pekinki z gruszką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem słodkiej gruszki. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
    1 średnia gruszka
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 mała cebula
    2 części papryki marynowanej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka oleju
    sól
    pieprz

Surówka z pekinki z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pekinki z gruszką 1. Kapustę pekińską myjemy i kroimy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

    Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.

    Paprykę marynowaną kroimy w kostkę. Kukurydzę konserwową odcedzamy z zalewy.

    Wszystkie składniki surówki, przekładamy do miski i mieszamy. Przyprawiamy solą,olejem, pieprzem. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy