Surówka z pekinki z dodatkiem brzoskwini

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wykwintniejsza wersja surówki to idealny dodatek do niedzielnego obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
    1 marchewka
    kawałek białej części pora
    2 połówki brzoskwini z puszki lub 1 świeża,miękka, obrana
    1/2 pęczka szczypiorku
    Sos:
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1 łyżka cukru
    1 łyżka octu
    sól,pieprz do smaku

Surówka z pekinki z dodatkiem brzoskwini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na jarzynówce. Pora pokroić w plasterki, brzoskwinię w kostkę. Składniki sosu wymieszać, połączyć z warzywami. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Odstawić do lodówki na 15 minut.

Porady

Zamiast brzoskwini można dać dwa plastry ananasa z puszki.

Komentarze

Podobne przepisy