surówka z selera

0 (0 ocen)

Prosta do zrobienia, pyszna surówka z selera. Świetna jako dodatek do mięs. Daję dużo koperku, wtedy jest najsmaczniejsza!

Składniki:

  • 300 g selera
    pęczek koperku
    sok z 1 cytryny
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    250 g jogurtu greckiego
    2 łyżki oliwy

Surówka z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obrać zetrzeć na tarce o małych oczkach - ścierałam w robocie. Przełożyć do miski wymieszać z sokiem z cytryny aby seler nie ściemniał. Koperek posiekać dodać do selera. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z selerem. Jeżeli surówka wydaje nam się za gęsta, dodać oliwy. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy