Surówka z soczewicą i kapustą pekińską

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybka i smaczna surówka do obiadu. Ze względu na zawartość soczewicy jest bardziej wartościowa i pożywna.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 szkl ugotowanej zielonej soczewicy
    1 mała puszka kukurydzy
    1/2 kapusty pekińskiej
    1-2 ogórki kiszone
    natka pietruszki
    koperek
    ocet jabłkowy
    sól
    pieprz ziołowy

Surówka z soczewicą i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy. Ogórki kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy z soczewicą i opłukaną kukurydzą. Dodajemy poszatkowany koperek i natkę pietruszki. Doprawiamy surówkę octem jabłkowym, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy