Surówka z sosem vinegrette

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Dressing vinegrette doskonale komponuje się z zielonymi sałatami, podawanymi na zimo. Proporcje są idealnie dobrane, dzięki czemu surówka jest delikatna, orzeźwiająca. Surówka tak przyrządzona jest doskonałym dodatkiem do dań z grilla.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
    4 papryczki pomarańczowe
    1 czerwona papryka
    4 dymki
    10 pomidorków koktajlowych
    2 saszetki dressingu vinegrette od Folwark
    listki szczawiu wodnego

Surówka z sosem vinegrette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z sosem vinegrette 1. Sałatę szatkujemy.
    Papryczki w krążki.
    Paprykę czerwoną w paski.
    Pomidorki na ćwiartki, mniejsze na pół.
    Dymki siekamy.
    Całość polewamy sosem vinegrette, dekorujemy listkami szczawiu.

Komentarze

Podobne przepisy