Świderkowe pomidorowe spaghetti z bazylią i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie wymyślone na szybka kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • pół paczki makaronu świderki
    puszka pomidorków w zalewie
    koncentrat pomidorowy
    sól
    pieprz
    suszona bazylia
    ser
    cebula

Świderkowe pomidorowe spaghetti z bazylią i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. W osobnym garnku przygotuj sos- pomidorki pokrój w bardzo drobną kosteczkę, dodaj koncentrat pomidorowy (2 łyżeczki), sól, pieprz. Na patelni podsmaż cebule pokrojoną w kosteczkę, dodaj makaron i zalej sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na sam koniec posyp suszona bazylia i serem.

Komentarze

Podobne przepisy