Sycylijska caponata

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i ssybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -2 nieduże bakłażany
    -1 łyżeczka suszonego oregano
    -1 czerwona cebula
    -4 ząbki czosnku
    -garść zielonych oliwek
    -1/2 garści natki pietruszki
    -2 łyżki kaparów
    -3 łyżki octu ziołowego
    -5 dojrzałych pomidorów
    -sól
    -pieprz

Sycylijska caponata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan kroimy na kawałki. Przyprawiamy oregano i smażymy przez 5 minut. Dodajemy drobno pokrojoną czerwoną cebulę i czosnek. Następnje oliwki, kapary i ocet ziołowy. Dodajemy pokrojoną natkę. Kiedy ocet wyparuje dodajemy pokrojone pomidory. Dusimy przez 15 minut. Dolrawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy