szampańskie kielichy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sezon sylwestrowy i karnawałowy to czas kiedy można przygotować właśnie taki szybki i smaczny deser. Świetnie wygląda na stole i przypadnie do gustu każdemu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    opakowanie budyniu śmietankowego
    puszka brzoskwiń z syropu
    Kilka świeżych brzoskwiń
    Kilka łyżek likieru sheridance
    Płatki migdałowe
    draże

Szampańskie kielichy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na mleku ugotuj budyń. Lekko przestudzony przelej do kieliszków na szampany napełniając je do połowy.
    Brzoskwinie z puszki i świeże drobno pokrój lub zmiksuj. Dodaj likier i wymieszaj. Możesz też posłodzić mus owocowy cukrem pudrem jeśli będzie mało słodki. Przełóż do ostudzonych kieliszków z budyniem. Posyp płatkami migdałów i drażami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy