Sezon sylwestrowy i karnawałowy to czas kiedy można przygotować właśnie taki szybki i smaczny deser. Świetnie wygląda na stole i przypadnie do gustu każdemu.
20 min
Składniki:
2 szklanki mleka
opakowanie budyniu śmietankowego
puszka brzoskwiń z syropu
Kilka świeżych brzoskwiń
Kilka łyżek likieru sheridance
Płatki migdałowe
draże
Szampańskie kielichy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na mleku ugotuj budyń. Lekko przestudzony przelej do kieliszków na szampany napełniając je do połowy.
Brzoskwinie z puszki i świeże drobno pokrój lub zmiksuj. Dodaj likier i wymieszaj. Możesz też posłodzić mus owocowy cukrem pudrem jeśli będzie mało słodki. Przełóż do ostudzonych kieliszków z budyniem. Posyp płatkami migdałów i drażami.
Komentarze