SZASZŁYCZKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nie trzeba mieć grilla aby przygotować pyszne szaszłyczki, można się nimi zajadać nawet zimą. Moja rodzina je uwielbia.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 mięsa mielonego
    0,5 kg pieczarek
    1 paprykę żółtą i czerwoną
    Przyprawa do gyrosa

Szaszłyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprawić tak jak na kotlety mielone i formować małe kuleczki. Obsmażyć lekko na patelni. Pieczarki pokroić na kawałki a paprykę w kostkę.
  • szaszłyki 2. Wszystkie składniki nadziewać na długie wykałaczki według uznania. Posypać je lekko przyprawą Gyros. Tak przygotowane szaszłyczki wyłożyć na blachę posmarowaną olejem i piec ok 45 min w 170 st.

Porady

Do szaszłyków mogą być używane różne produkty jak np. cebula, kiełbasa itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy