Szaszłyczki Gąsieniczki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Świetnie sprawdzają się na przyjęcia dla dorosłych i dla dzieci.

  • Łatwy

Składniki:


  • - piersi z kurczaka: 2 sztuki
    MARYNATA MUSZTARDOWA:
    - musztarda sarepska: 2 łyżki
    - czosnek przeciśnięty: 2 ząbki
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - chilli w proszku: 3 szczypty
    MARYNATA PAPRYKOWA:
    - słodka papryka w proszku: 2 łyżki
    - przyprawa gyros-kebab Prymat: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - czosnek przeciśnięty: 2 ząbki
    - olej słonecznikowy lub rzepakowy: 1 łyżeczka

Szaszłyczki gąsieniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż w paski o grubości 1,5cm . Mięso z każdej piersi marynujemy oddzielnie w miseczkach (jedne w marynacie z musztardą a drugie w marynacie z przyprawą gyros). Odstawiamy na około 30 minut. Następnie nadziewamy paski kurczaka w harmonijkę na szpilki do szaszłyków. Smażymy na patelni na oleju do zarumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy